berlin

GLAZBOM KROZ EUROPU

Posted on : 02-02-2018 | By : admin | In : 03 REPORTAŽE

0

tekst: Goran Filipović
foto: Anđelko Markulin
SGK_lux1Luksemburg/ Otvarajući svoju malu europsku turneju “Splitski gitaristički kvartet” održao je koncert s djelima hrvatskih autora u Luksemburgu.

U prostoru Foyer Européen, Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević svoj su nastup započeli varijacijama na temu „Karneval u Veneciji“ Ivana Padovca te skladbama “Nocturne” i “Siciliana” Slavka Fumića i Željka Brkanovića.

POTENCIJALNA OPASNOST KANTE ZA SMEĆE

Posted on : 02-02-2018 | By : admin | In : Marija Juračić: IZ DRUGE PERSPEKTIVE

0

piše: Marija Juračić
„Opet vam, punice, nešto nije pravo“, primjećuje moj zet zabrinut da bi moje raspoloženje moglo utjecati na okus ručka, da bih ga mogla zapapriti ili presoliti, kao da je ručak politika koja uglavnom ima bljutav okus pa nije čudo što puk na omraženim društvenim mrežama obilato koristi te začine.

„Muči me smeće!“, udaram direktno,  „i onih 5000 kn kazne, ako u pogrešnoj kanti osvane kora od naranče.“

NEISPORUČENI DAR

Posted on : 02-02-2018 | By : admin | In : VRATA (I TVOJE) DUŠE

0

piše: Viktorija Banić
19022015050607-v-slomljeno-srcePriznajte, jeste li ikada došli u napast da zavirite u nečiji mobitel ili mail? Osluškivali neki razgovor? Pročitali nešto za što ste unaprijed bili svjesni da nije bilo predviđeno za vaše oči? Ili brižljivo pamtili ono što ste preko treće osobe slučajno doznali o nekome koga poznajete? A onda to ispričali ili nekome u raspravi bijesno „bacili“ u lice, ne mareći za privatnost?

Dalmatinski je mentalitet oduvijek bio sve samo ne diskretan. Nikad tih. Kako kod Primoraca, još i više kod nas grlatih iz zaleđa.

U OSAMI

Posted on : 02-02-2018 | By : admin | In : Anđelka Korčulanić

0

Anđelka Korčulanić
zena-more-galebU osami s leđima na stijeni
nagost svoju nevješto krijem
u tamnoj borovoj sjeni.

Vidi more okom s plavom zjenom
da u meni Sunčevo je žezlo,
polako priđe pa se propne odjednom.

Ljube, ljube! ‒ glasno me zove,