berlin

TO SVI RADE

Posted on : 02-01-2018 | By : admin | In : PITANJA JE MNOGO

0

piše: Marija Kukić
obitelj_savjetovanjePrve nedjelje po Božiću (osim ako nije u pitanju Nova godina) u crkvama se proslavlja Dan Svete Obitelji – Isusa , Marije i Josipa. Prikladno ga je slaviti baš u to  vrijeme jer Božić je upravo obiteljski blagdan.

Osnovna je poruka Božića –  prihvatiti Isusa. Svima koji ga primiše (prihvatiše) dade moć da postanu djeca Božja. I u današnjim obiteljima osnovno je  uzajamno prihvaćanje i raspolaganje jednih prema drugima.

MISIJSKA STATISTIKA

Posted on : 02-01-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

tekst: Sonja Breljak
st-sebastian-slikaBerlin/ Već uobičajeno, na zadnji dan godine koja prolazi, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin, vrijeme je za statističke podatke.

Mi na Glasu često pišemo o aktivnostima u HKM Berlin pa i drugim misijama ukoliko do obavijesti dođemo ili nam ih pojedinci ili svećenici dostave. Naše reportaže svojevrstan su i slikovit dokumnet o životu u misijama. Te naše opise kroz sliku i riječ, nadopunjuju i činjenice, dakle, statistički podaci netom pročitani na nedjeljnim svetim misama.

ROMAN NA TOP LISTI

Posted on : 02-01-2018 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

1

.DRONOVI__FURE__T_59308cc8225b4..želim s vama podijeliti zadovoljstvo da mi se roman „Dronovi, furešti, ubojstvo“ našao na 26. mjestu top liste hrvatskog romana  za 2017. u zaista prestižnom društvu pisaca koje cijenim: Pavličića, Aralice, Hitreca.

Tako nam, između ostalog, piše naša suradnica, Marija Juračić. Zajedno s njom i mi se veselimo ovom uspjehu.

Roman Marije Juračić je 2017. godine izašao na 290 stranica u izdanju nakladnika REDAK

„Roman spisateljice Marije Juračić „Dronovi, furešti, ubojstvo“ treći je u nizu romana o inspektorici Iki Ekl i njenom pomoćniku Ninnu Ritziju. Istraga ubojstva mlade žene, čiji je leš pronađen na padinama Učke, otvara čitatelju pristup u razne društvene krugove, čije anomalije autorica, lakoćom svog izražaja, preslikava na zbivanja u medijskoj kući „Istina“. Zanimljiva kriminalistička priča o monstruoznom planu i s iznenađujućim raspletom, nadrasta svoje okvire i postaje živa slika sadašnjice u kojoj inteligencija i zloća znaju rasti na istom izvoru, a ludilo lako prerasta sve etičke norme“, stoji u najavi romana koji se može naraučiti i online.

RADOST BOLI

Posted on : 02-01-2018 | By : admin | In : Dragica Šimić

4

Dragica Šimić
macro-photography-miki-asai-22I  vidim da jutros  rano  već
Nova je Bol pred vratima mojim¸
Stidljiva ali revna, već  i sama svjesna
Da ja sam ona na čija vrata  udara često.

„Uđi, uđi mila“ pozvah je nježno.

Nek zveče bolom  tvoje sandale zlatne
Što ih nose vitke noge odajama  duše.