berlin

LEKCIJA O LJUBAVI

Posted on : 12-12-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

tekst: Ela Tončić
foto: Slavica Kljajić, Danijel Zrno

IMG-20171211-WA0013Berlin/ U nedjelju, 10. prosinca 2017. u dvorani Hrvatske katoličke misije održano je tradicionalno božićno druženje učenika hrvatske nastave, njihovih roditelja i gostiju.

Ove godine, umjesto učenika, na pozornicu su stupili pravi profesionalni glumci, Ivo Perkušić i Ana Gruica, iz Gradskog kazališta mladih u Splitu.

Prije kazališne predstave učenicima i svim prisutnima obratila se koordinatorica

KOJA JE DOBROBIT (NE)DEMOKRACIJE

Posted on : 12-12-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

piše: Žarko Delač

demokratijaO teoretskom izazovu demokracije raspravljali su mnogi mislioci i filozofi još iz antičkih vremena do čuvene njemačke filozofske škole, dok su u praksi najveći doprinos demokraciji dali sudionici francuske revolucije.

Stoga, ne želeći se upuštati u zamke strukovnih i intelektualnih krugova o toj temi, danas se ipak nameće nekoliko nedoumica.

Postavlja se pitanje koja je uopće dobrobit demokracije u našoj

NE PONOVILO SE

Posted on : 12-12-2017 | By : Sonja | In : Sonja Breljak: IZ NOVINARSKE BILJEŽNICE

0

Iz naše arhive/ oobjavljeno 14.07.2010.

piše: Sonja Breljak

Rekordne vrućine u Njemačkoj. Sjedimo na terasi berlinskoga stana. Rano je jutro. I sunce tek proviruje iza visoke zgrade  preko puta. Lagani povjetarac je. I u njemu mirisi nečega toploga. Skoro mediteranskoga.

Još nedostaje samo šum mora i glasanje galebova. Pa kao da smo u Lijepoj našoj.

PJESNIK VJEČNOSTI

Posted on : 12-12-2017 | By : admin | In : Dijana Jelčić-Starčević: UMIJEĆE VREMENA

0

Roko Dobra i ja…
tekst: Dijana Jelčić-Starčević
roko dobraVrijeme došašća i sjećanje na divne trenutke… uzvišene… tada napisah… hvala vam dragi prijatelju Roko Dobra…  nema ga više među nama… ostala je uspomena na čovjeka, pjesnika… ostali su njegovi soneti i neizbrisiva slika njegova lika… bio je i ostao pjesnik vječnosti..
Roko Dobra
22. srpnja 2014 · Zadar, ·

Dijana Jelčić-Starčević po zanimanju je terapeutkinja, a po vokaciji – pjesnikinja, koja je, uz svoj nadahnuti pjesnički prvijenac „Odakle dolazi ljepota“, s popratnim tekstom hrvatskog velikana poetske riječi Jure Kaštelana, nedavno objavila i svoju drugu čudesno lijepu lirsko-poetsku zbirku-sagu s naslovom „Mostovi pod kojima se budim“.