berlin

OSNOVANA UDRUGA HKM BERLIN

Posted on : 06-11-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

Osnovan „Förderverein der Kroatischen Katholischen Mission Berlin“

Priopćenje za javnost

crkva1Berlin/ U četvrtak, 19. listopada 2017. godine pri Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin, osnovan je „Förderverein der Kroatischen Katholischen Mission Berlin“ – „Udruga Hrvatske katoličke misije Berlin“ koja će biti upisana u registar udruga, te dobiti oznaku “e.V.” (eingetragener Verein – registrirana udruga).

U Župnom vijeću HKM Berlin prethodno se raspravljalo na sjednicama o potrebi za osnivanjem takve udruge, čiji će članovi podupirati rad Hrvatske katoličke misije, po uzoru udruga koje

URUČENA TADIJINA NAGRADA

Posted on : 06-11-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

Pjesnik Goran Gatalica dobitnik Nagrade ‚”Dragutin Tadijanović’”

AA_IMG_3375Slavonski Brod/ Pjesnik Goran Gatalica za knjigu pjesama “Kozmolom” primio je u petak 3. studenoga Nagradu „Dragutin Tadijanović“ koju dodjeljuje Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Inače ovoj knjizi pjesama Gorana Gatalice, već je pripala književna nagrada “Kvirin” na 21. Kvirinovim poetskim susretima u Sisku.

Stručni odbor za dodjelu Nagrade “Dragutin Tadijanović” u sastavu: Damir Matanović, Dubravko Jelčić, Vinko Brešić, Zvonimir Mrkonjić i Miroslav Bjelobrk ocijenio je Gataličinu knjigu pjesama „rijetkom po lirskoj senzibilnosti, traganju za univerzalnim tajnama, te zbog iznimne pjesničke oblikotvornosti“.

MIC, MIC, MICIKA

Posted on : 06-11-2017 | By : admin | In : PITANJA JE MNOGO

0

piše: Marija Kukić
foto: Mirko Cenbauer
macBilo je to davno, no u mom sjećanju sve  do danas živi izreka koja glasi; Najesti se ludih gljiva! To se obično kaže za osobu kojoj nisu baš sve „ daske na broju.“

Naše požeške gore  bogate su gljivama, ali i drugim šumskim delicijama.

Gljiva ima svakojakih i svih vrsta; jestivih i otrovnih, zdravih i ucrvanih, svih boja, oblika i veličina, u svim godišnjim dobima, od proljeća do kasne jeseni.

NIZ POLJE LEDENO

Posted on : 06-11-2017 | By : admin | In : Mirko Popović

0

Mirko Popović
NIZ POLJE LEDENOnetko noćas otvara prozor
da otplovimo sa uzglavljima

u šutnji cvjetaju mrazevi
i mjesec cvokoće u dračama

djeca su ogrnuta u san
u kom se plače daleko u sjećanju