berlin

PREDSTAVLJEN RAD CRO WIENNA

Posted on : 21-09-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

IMG_9484U utorak, 19. rujna 2017.,  Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je sastanak s predstavnicima kulturnog i sportskog društva Cro Vienna iz Beča:  Matom Stojanovićem, predsjednikom, Andrijom Bubalovićem, sportskim direktorom, Stjepanom Pranjićem i Željkom Batarilom, članovima Izvršnog odbora.

Batarilo i  Stajanović su ukratko predstavili

O SARAJEVU S LJUBAVLJU

Posted on : 21-09-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

-Knjiga/knjižica mi se zaista jako sviđa, nenadmašiva je izgledom, odabirom znamenitosti i objavljenim slikama …tako nam piše Zvonimir Mitar, nekadašnji urednik portala Croatia.ch, nakon što je prolistao darovano „Sarajevo“, turistički vodič autorskog dvojca: Adisa i Lejle Tanović. Zbog Zvonimirova oduševljenja i truda, dobismo i riječ -dvije više o ovom pisanom novitetu.

tekst: Midhat Kasap, direktor opće biblioteke u Zenici

sarajevo_vodicSarajevo je jedinstven grad u svijetu u kojem se u promjeru od  300 metara nalaze objekti najnazačajnijih monoteističkih vjerskih zajednica: islama, katoličanstva, pravoslavlja i judaizma..

Arheološki ostaci iz neolitskog, bronzanog i željeznog doba svjedoče o postajanju prahistorijskog gradskog naselje na širem prostoru današenjg Sarajeva. U srednjem vijeku na prostoru današnjeg Sarajeva postojao je grad Vrhbosna.

Sarajevo je još 1462. godine dobilo prvi vodovod i javno kupatilo. Dolaskom Gazi

TO JE MOJA DALMACIJA

Posted on : 21-09-2017 | By : admin | In : Zavičaju lipi

2

Marija Juračić
dalmacijaMoje more, moje stine

moje drače i friškine
to je baštun mog života
to je jubav i lipota.

Moje bave, moje brime
moje fjake, moje cime
čančarije, oštarije
i bićerin fantažije.