berlin

SVEČANO TIJELOVO

Posted on : 16-06-2017 | By : admin | In : 03 REPORTAŽE

0

tekst i foto: Sonja Breljak  ....foto album

124Berlin/ Lijepo, ugodno i zanimljivo bilo je na ovogodišnjoj svečanosti „Fronleichnam“ ili po domaće „Tijelova“ koja je kao i dugi niz godina prije, organizirana na prostranom i lijepom Gendarmenmarktu, nedaleko St.Hedwig katedrale gdje je i sjedište Berlinske biskupije.

Pozivu na zajedničko i svečano obilježavanje Tijelova, slijedili su brojni vjernici, kako oni iz njemačkih zajednica

PRVA KLUPA DO PROZORA

Posted on : 16-06-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

Nova knjiga Sonje Smolec

Uskoro, tijekom lipnja, u izdanju naklade Bošković iz Splita, iz tiska izlazi nova knjiga hrvatske književnice, i naše drage suradnice, Sonje Smolec, naslova „Prva klupa do prozora“.

O sadržaju nove knige, Sonja Smolec nam je otkrila sljedeće:

„Početak romana pisan je s dozom humora; prikazuje se odrastanje dvoje tinejdžera (Igora i Veronike) u nestandardnoj obitelji. Otac im je policajac, majka neuspjela glumica u potrazi za poslom. Veronika sanja kako će i ona jednog dana postati glumica, povodi se za majčinim ponašanjem. S vremenom se suočava s problemom prehrane jer želi biti vitka kao glumice i manekenke iz majčinih časopisa. To najprije uočava njezin brat jer uočava da hranu baca kad nitko ne gleda.

DVOSTRUKI ODGOJ

Posted on : 16-06-2017 | By : admin | In : Marija Juračić: IZ DRUGE PERSPEKTIVE

2

tekst: Marija Juračić
2-copyKažu da čovjek prvo treba pomesti pred svojim pragom. Pa, evo. Da ne bi ispalo kako u našoj kući ogovaramo samo političare, jer njih više nije vrijedno ni ogovarati, pomest ćemo pred svojim pragom.

Radi se o mom unuku, muškom djetetu osnovnoškolskog uzrasta. Kada moja kći i moj zet pričaju o njemu, mislite  da se radi o dva različita djeteta.

PRIČAM TI…

Posted on : 16-06-2017 | By : admin | In : Sonja Smolec

1

Sonja Smolec
unnamed (6)… stihom kasnog ljeta
kad u rano poslijepodne
sjene postaju sve dulje
a umor se sakupi u mišićima
kao teret sjete na duši.

Sjedam na prvu klupu
štiteći rukom oči
od zalazećeg sunca.