berlin

IZVOR SVJETLOSTI

Posted on : 18-04-2017 | By : admin | In : Stjepan Poljaković: PANONSKI PERISKOP

0

piše: Stjepan Poljaković
Uskrsli-Isus-1Za neke istine treba se boriti i treba ih svjedočiti. Uskrs, centralni i najvažniji blagdan u kršćana zaslužuje da se o njemu priča, ne jednom godišnje, nego bi on trebao biti lajtmotiv, nešto što nas prati i osvjetljava tminu svakodnevnice.

Za Božić govore da je najradosniji  kršćanski blagdan. Ne bih se složio. Božić je bitan, ali je samo uvod, početak plana spasenja koji se završio u uskrsnu zoru. Uskrsna zora i prazan grob  izvor su svjetlosti za one koji su spremni vjerovati.

ODGOVOR

Posted on : 18-04-2017 | By : admin | In : 21 PISMA ČITATELJA

0

Iz pisma čitatelja

lonely-79424-860x450_cDražen Radman/17.04.2017./ Živimo u vremenu koje sve više upućuje na dvije stvari.

Prva je ta da dinamika posvemašnje neizvjesnosti i straha postaje sve ubrzanija i da ide smjerom koji nije ugodan. Naprotiv, rezultirat će još težim posljedicama.

Druga je stvar ta da čovjek k´o kruh nasušni treba neku sigurnost dubljeg, unutarnjeg tipa jer, barem intuitivno, zna da

„ART KOKTEL“ U SISCIA JAZZ KLUBU

Posted on : 18-04-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

I naši suradnici-pjesnici, u sisačkoj „Noći knjige“

Noc-knjige-promicanje-kulture-citanja_ca_largeSisak/ -Poezija je među nama. Sve glasnije kuca na naša vrata, sve češće dobiva odobrenje za ulazak u naše domove, a naši domovi su naša srca...piše  PS portal koji ove godine u sklopu „Noći knjige“, a u suradnji s Siscia Jazz Klubom Damira Kukuruzovića i pjesnikinjom Majom Šiprak, u petak, 21. travnja u 19,30 sati, organizira večer poezije pod nazivom „Art Koktel“.

U programu će sudjelovati pjesnikinje i pjesnici: Aleksandar Marković, Slobodanka Boba Vuić, Branko Tompić, Davorka

SVITANJE

Posted on : 18-04-2017 | By : admin | In : FOTOGRAFIJE

0

tekst: Marija Kukić
foto: Mirko Cenbauer
unnamed (6)Iz oceana je izronila Eja (Eos) i nastanila se na istočnoj strani neba.  Svojom ljepotom donijela je svjetlo novoga dana. Grčka boginja praskozorja i jutarnjeg rumenila rastjeruje noćnu tamu i donosi sjaj izlazećeg Sunca.

Njeno ime  dolazi od korijena grčke riječi  ei što u različitim jezicima znači: sjajiti, sutra, zora, zlato, jutro, istok…

U rimskoj mitologiji pandan joj je Aurora.

KOCKAJ SE

Posted on : 18-04-2017 | By : admin | In : Maja Šiprak

0

Maja Šiprak
rulet1Zasigurno
na dnu starog ormara
u podrumu
bit  će još vedrine
dovoljno za polog
na crveno polje
svemirskog ruleta

kockaj  se