berlin

DOBAR SKANDAL

Posted on : 06-04-2017 | By : admin | In : 11 CRTICE IZ ŽIVOTA

2

piše: Marija Juračić
light-bulb-emoticon-a7sHb7-clipart
Moj se zet u posljednje vrijeme počeo čudno ponašati. Ranije odlazi na posao, sve kasnije se kući vraća. Već je nekoliko puta javio da ne može stići na ručak. Nije došao ni kada sam mu onako lukavo pripremila njegovu najmiliju spizu – škampe na buzaru.  Umjesto da kao svaki pošteni Dalmatinac, nakon dobrog objeda malo prilegne, on juri u teretanu. Pretjerano koristi nekakve muške losione pa mu ne bi trag izgubio ni da ga slijediš na dva kilometra daljine. I baš taj miris i pomisao na trag, dao mi je ideju.

PJESME ZA „STIJEG SLOBODE“

Posted on : 06-04-2017 | By : admin | In : 01 VIJESTI I NOVOSTI

0

III. pjesnička manifestacija domoljubne pjesme Stijeg slobode Knin-Pakoštane 2017.

stijegTreća pjesnička manifestacija – Stijeg slobode, Knin – Pakoštane 2017. prema ideji Nikole Šimića Tonina, održat će se 3. kolovoza, u 21 sat, na ljetnoj pozornici Kninske tvrđave.

Pjesnička večer na Tvrđavi Knina naslovljena je po stihovima Ante Nadomira Tadića Šutre – Stina pradidova.

Deset pjesnika, nastupit će na finalnoj večeri, a odabrane pjesme bit će objavljene u Zborniku domoljubne pjesme Stijeg slobode III.

BALADA O LJUBICI

Posted on : 06-04-2017 | By : admin | In : Ruža Silađev: ŠOKICA PRIPOVIDA

2

piše: Ruža Silađev
ljubicice_prirodni_lijek1Zasjalo sunce. Okopnili snjegovi. Zimi je došao kraj. Probudile se iz zimskoga sna travčice u vrtu Beskrajno Zeleno. Jato vrabaca  postalo je  bučnije i razigralo se u letu. Mravičak Radičak krenuo je po svoje zrno žita u mravlji hambar. Umorio se noseći ga,  pa  umoran sjede. Nešto mu divno zamiriše. Okrene glavicu lijevo, desno, pogleda gore, kad ono! Nad njim se nadvila ljubica. Bijaše ona u zelenoj haljinici, s plavom frizurom na lokne i bijelim licem poput snijega. Pozdravi ga čarobno zlatno — žutim osmjehom.

U KRAJU MOM

Posted on : 06-04-2017 | By : admin | In : Adolf Polegubić

0

Adolf Polegubić
Pcelau kraju mom
sad je sve u cvatu
a poljem se
miris cvijeća pruža

nije ništa
više kao prije
u tom kraju
ostala mi duša