berlin

KAKO POVJEROVATI

Posted on : 27-12-2018 | By : admin | In : Fra Gordan Propadalo: KUTAK ZA DUŠU

0

piše: fra Gordan Propadalo

hjVjera, vjera… recite mi kako povjerovati

razmišljamo o pitanju vjere, daleko smo od pomisli da smo o tom pitanju rekli sve što se ima za reći. Uostalom, to je takvo pitanje kojemu je teško doći do dna, jer se – u biti – radi o nadnaravnoj stvarnosti u čovjeku, radi se o otajstvu, tj. o zbilji koja se isključivo ljudskim razumom ne može sasvim dokučiti.

Pitanje vjere u Boga povlači za sobom i dosta drugih pitanja koja

UTJELOVLJENJE BOŽJE RIJEČI

Posted on : 02-12-2018 | By : admin | In : Fra Gordan Propadalo: KUTAK ZA DUŠU

0

piše: fra Gordan Propadalo
vjerovanje_ukratkoNa mnogo načina Bog govori nama ljudima. Ako čujemo Njegovu riječ i prihvatimo je, time mu dopuštamo da zađe u naš život. Na taj način postajemo vjernicima.

Bogu je stalo da svi ljudi povjeruju i po vjeri zadobiju blaženi život. Zato je neumoran u svom govoru ljudima. Već smo kazali kako nam Bog govori preko svojih stvorenja, napose po čovjeku kojega je stvorio, sličnoga sebi.

STVORENJA GOVORE O SVOME STVORITELJU

Posted on : 11-11-2018 | By : admin | In : Fra Gordan Propadalo: KUTAK ZA DUŠU

0

piše: fra Gordan Propadalo

red_sunset_2-t1Jamačno je svaki od nas bio u prilici čuti nekoga kako govori: Kako možeš vjerovati u Boga, ako Ga ne vidiš? Ili:

Tko je Boga vidio?  Oni koji tako govore, možda nemaju prave vjere u Boga, ali teško se može pojmiti da to govore bez i najmanje grižnje savjesti.

Ovim prigovorom, pomalo banalnim, želi se reći da čovjek ne može vjerovati u Boga ako Ga ne vidi.

SLOVO O VJERI U KUTKU ZA DUŠU

Posted on : 02-11-2018 | By : admin | In : Fra Gordan Propadalo: KUTAK ZA DUŠU

0

piše: fra Gordan Propadalo, OFM

قلم-عاديBlaženi koji vjeruju

Evanđeoski izvještaj o nevjernom Tomi, apostolu, izmamio je iz Isusovih usta riječi kojih se vjernici s korišću prisjećaju, a one glase: „Toma, budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju.“ (Iv 20,29). S izvještajem o nevjernom Tomi, Ivan evanđelist završava svoje evanđelje, tj. knjigu koju je napisao o Isusovom životu, smrti i uskrsnuću.